Korson Palloseura
KOPSE
Korson Palloseura ry
Nurmikko ja pallo

Tavitie 1
01450 Vantaa
toimisto@kopse.org
Y-tunnus: 0516309-5

T01-03 Uutiset 2014

Mitä vuonna 2014

Tämän vuoden aloitimme Herne­saaren loppiais­turnauksella. Espoon talvi­sarja kuuluu myös ohjelmaamme. Se aloitettiin marras­kuussa 2013 ja loppu­pelit pelataan huhti­kuussa 2014. Maalis­kuussa mennään leirille Eerikkilään, jossa treenaamme, pelaamme ja pidämme vähän hauskaakin.

Henkisestä valmennusta tytöille tulee Eerikkilään puhumaan Pauliina ’Pade’ Miettinen, jolla on Suomen mestaruuksia niin pelaajana kuin valmentajanakin.

Kesäkausi alkoi touko­kuussa Piiri­sarjan peleillä, siitä sitten jatkettiin turnauk­silla: Kaarina-turnaus touko­kuussa, NJS:n Kesä Cup ja Stadi Cup kesä­kuussa, Hesa Cup heinä­kuussa, TiPSin järjestämä Motorest Cup ja Girls Cup elo­kuussa, Pakila Cup ja MyPan järjestämä turnaus syys­kuussa.

Kesäkauden päätteeksi oma joukkueemme järjestää loka­kuussa turnauksen Korsossa F7-F9 ikä­ryhmän tytöille ja pojille. Nyt pidetään kovasti peukkuja hyvän kelin puolesta. Turnauksen jälkeen joukkueemme lähtee Ruotsiin, Västeråsiin McDonalds Cupiin. Sitten lomaillaan hetki ja valmis­taudutaan talvi­kauden treenaa­miseen.

Kuten huomaat, olemme aktiivisesti toimiva jalka­pallo­joukkue ja tavoitteemme on nousta haastajasta kilpa­sarjaan!

Maaliskuu

Maalis

22

Kevätleirillä Eerikkilässä 21. – 23.3.2014

22.3.2014 20:00

Korson Palloseuran tyttö­joukkue KoPSe Starat T02/03 lähtivät historiansa toiselle leirille perjantaina 21.3.2014 Kalmuurin parkki­paikalta tutun sinisellä kaupunki­bussilla. Sinne mahtui joukkueemme 16 reipasta tyttöä, valmentajat Mikko ja Rami, joukkueen­johtaja Tarja ja bussin rattiin joutunut huoltajamme, Susanne.

Kuvia leiriltä täällä.

Perjantai 21.3.

Saavuimme Eerikkilään noin klo 16.00. Majoittumisen jälkeen pidimme tytöille infon sekä katsoimme opetus­mielessä tyttöjen FC Kuusysi –peliä. Tuttuun tapaan valitsimme huoneiden vastuu­henkilöt, jotka ovat tällä leirillä: Ella, Laura, Anni, Aino, Skye ja Sylvia. Näiden tyttöjen tehtävänä on mm. huolehtia oman huoneen tytöt ajoissa paikalle, oikeat varusteet päällä.

Infon jälkeen olikin jo lähes kaikilla nälkä ja ei muuta kuin peruna­muusin ja nakkien pariin. Tiedoksi kotiin: Skyellekin maistui mukavasti peruna­muusi. Sitten käytiinkin tutustumassa lähi­ympäris­töön kastellen lenkkarit (anteeksi vanhemmat). Tytöillä oli kuitenkin hauskaa liikkua maastossa ja suorittaa metsän keskellä ’agilityrataa’.

Ennen iltapalaa ja nukkumaan­menoa käytiin tyttöjen peli­säännöt läpi sekä treenattiin vielä puoli­toista tuntia jalka­pallo­hallissa. Nukkumaan­meno taisi mennä lähemmäksi klo 23.00. Kauniita unia!

Lauantai 22.3.

Myöhäisen illan takia herätys sovittiin vasta klo 8. Aamu­puuron jälkeen mentiin treenaamaan jalka­pallo­halliin. Lounaan jälkeen saatiin paikalla Pauliina Miettinen eli Pade.

Pade piti tytöille todella innostavan ja kannustavan luennon jalka­pallosta. Hän kävi läpi mm. tavoitteita, asenteita, sitkeyttä, treenaamista, itse­luottamusta ja mahdollisuuksia. Padella oli hyviä tarinoita ja taito saada tytöt mukaan keskusteluun. Tyttöjä nauratti kovasti. Samalla selvisi Ronjan huikea päässä­laskutaito sekä se, että useat tytöistä haluavat isona opettajiksi.

Olemme aivan mykistyneitä Paden vetämistä treeneistä. Tytöt olivat innostu­neesti mukana koko kaksi­tuntisen. Treeneissä harjoi­teltiin, pelattiin ja kilpail­tiin. Kaikki tehtiin täysillä ja hyvillä mielin. Padella on ilmiö­mäinen kyky innostaa näitä nuoria pelaaja­lupauksia. Iloinen kaksi­tuntinen päättyi yhteis­kuvaan, joka julkaistaan sivulla hieman myöhemmin. Näiden rankkojen treenien takia päätimme perua illan juoksulenkin.

Lähes kaikki jaksoivat kuitenkin leikkiä alueella kirkon­rottaa ja nyt odotamme uintiin lähtöä, ilta­palaa ja herkku­hetkeä. Sitten uni jo maittaakin.

Huhtikuu

Huhti

28

HOPEAA Helsinki Open turnauksesta 26.-27.4.2014

28.4.2014 12:20

Joukkueellamme on yllätyksellinen viikonloppu takana. Lauantaina 26.4. alkoi Helsinki Open turnaus Pihlaja­mäen Aava-Arenalla. Tiedossa oli kolme peliä lauantaina ja kaksi peliä sunnuntaina.

Lue koko juttu...

Ensimmäinen vastusta­jamme lauantaina oli PPJ Oranssi, jonka voitimme reippaasti 7 – 0, FC Kontu Valkoiset voitettiin 2 – 0 ja illan viimeinen peli pelattiin KP-75 Leppiksiä vastaan ja se päättyi meidän hyväksi 4 – 0.

Nämä kolme voittoa tiesivät sitä, että sunnuntaina pääsimme pelaamaan mitaleista. Väri oli vielä avoin... Kultaa lähdettiin tietenkin tavoittelemaan. Oli hieno huomata, miten joukkueemme tytöt pelasivat pelit hienosti yhteen, tarkkoja syöttöjä, mentiin palloihin ja tahdottiin todella voittaa vastustajat. Valmentajat vaativat tytöiltä todella paljon, mutta se tuotti tulosta.

Ensimmäinen sunnuntain mitalipeleistä pelattiin PK-35 vastaan ja se päättyi tulokseen 0 – 0. Harvinaisen tiukkaa vääntöä ja jännittävä peli. Seuraava vastustaja oli PuiU, jonka voitimme 2 – 0. Tämän jälkeen jännitettiin PK-35:n ja PuiU:n ottelua, koska se ottelu määritteli, saammeko tästä turnauksesta kulta- vai hopea­mitalit.

PK-35 voitti PuiU:n 2 – 0, joten olimme tasa­pisteissä PK-35:n kanssa. Järjestäjä PK-35 päätti, että kulta ratkaistaan KOPSEn ja PK-35:n välillä arvalla ja siihen arvonta­tilai­suu­teen osallis­tuivat joukku­eiden johtajat. KOPSEn jojo valitsi kolikosta kruunan. Kolikko näytti klaavaa, mikä tiesi sitä, että PK-35:n jojo pääsi nostamaan arvan kulhosta. Jos en väärin nähnyt, niin häneltä valui otsalta muutama hiki­karpalo. Oli se hänelle sen verran jännä paikka. Se joukkue, jonka nimi on lapussa voittaa KULTAA!

Lopputuloksen voitte arvatakin... PK-35 ei ollut vieras­korea vaan käytti tilaisuuden hyväkseen ja nosti oman joukkueen lapun ja täten he saivat tästä turnauk­sesta kultaa ja KOPSE hienosti hopeaa ja PuiU pronssia.

Hopeaa Helsinki Open 2014 turnauksesta

Kaikesta huolimatta turnaus oli hyvä ja pelasimme erittäin hyviä pelejä ja saimmehan me kuitenkin hopea­mitalit kaulaan, mikä on todella hieno suoritus joukkueemme tytöiltä.

Hyvä KOPSEn T02/03 tytöt! Olette mahtavia!

Toukokuu

Touko

25

Kaarinan turnaus 23. – 25.3.2014

25.5.2014 12:00

Terveisiä aurinkoisesta Kaarinasta!

Osallistuimme tänä vuonna yhteen Suomen suurimmista tyttö­turnauksista, jossa on pelejä ikäluokille F09 – C15. Seitsemän­kymmentä tyttö­joukkuetta eri puolelta Suomea osallistui tänä vuonna tähän turnaukseen.

Perjantai 23.5.

Matkaan lähdettiin Sokevalta kompaktilla pikku­bussilla. Tavarat mahtuivat kyytiin ja ei muuta kuin Susanne rattiin. Ensimmäinen etappi oli Flow­park Turku, seikkailu­huvi­puisto. Keli oli mitä mahtavin kiipeilyä ja ratojen suorittamista varten. Valjaat päälle, kypärä päähän ja pieni oppi­tunti välineiden käytössä, sen jälkeen oltiin valmiita kiipei­lemään ja seikkai­lemaan seuraavat kaksi tuntia.

Flowpark

Ensimmäisen radan jälkeen mentiin vielä turvalli­sesti yhdessä. Sen jälkeen tytöt olivatkin yllättävän huima­päisiä ja kukin meni pienen porukan kanssa kokeilemaan eri ratoja. Tyttöjen huima­päisyys aiheutti hieman paineita myös Mikolle ja Ramille, jotka eivät tietenkään voineet jäädä huonom­maksi tässä kiipei­lyssä.

Tytöille köysiradalla liukuminen 20 metrin korkeudessa ei ollut mitään, innokkaimmat taisivat mennä sen jopa tuplasti. Iloisen kaksi­tuntisen jälkeen haettiin juotavaa ja osalle karkkia illan herkuttelu­hetkeä varten.

Sitten kohti Kaarinaa ja katsomaan, minkä­laiset olo­suhteet meitä odottaa viikon­loppuna. Meille oli arvottu nukkuma­paikat lukion vieressä olevalta Valkea­vuoren koululta. Lämpöisestä luokka­huoneesta onnistuttiin pienen työn jälkeen saamaan ikkuna auki ja sitten ilta­palalle lukiolle. Klo 23 nukkumaan suihkun raikkaana. Jojo joutui olemaan hieman tiukkana nukkumaan­menoajassa, mutta se kannatti.

Pienoisbussi

Lauantai 24.5.

Aamuun herättiin klo 08.00. Aurinko­rasvat esiin ja ihon suojaa­minen alkoi. Lämpö­tila tulee päivällä olemaan lähempänä +30 astetta, joten hellettä tiedossa. Aamu­palan jälkeen tytöt saivat omaa aikaa tunnin verran ja mihin ne tietenkään suunta­sivat kuin pelaamaan jalka­palloa pikku­kentälle ja sukka­sillaan.

Aamuherätys

Hyvissä ajoin lähdettiin Littoisten kentälle valmis­tautumaan ensimmäiseen peliin. Vastassa tulee olemaan Turun Toverit. Tytöt pelasivat todella hyvin ja välillä oltiin jopa johdossa. TuTo voitti kuitenkin pelin 5 – 3. Viimeiset kaksi maalia he tekivät melko loppu­vaiheessa. Tämähän tietää nyt sitä, että seuraava meidän tulee voittaa, jotta pääsemme pelaamaan sijoista 1 – 8.

Seuraava peli oli rauma­laisia Pallo-Iiroja vastaan. Peli oli tiukkaa vääntöä ja kuinka ollakaan Netta onnistui menemään läpi ja näin saatiin pelin ainoa maali, joka oli samalla se voitto­maali. Peli päättyi siis meidän hyväksi 1 – 0. Hyvä Netta!

Tämä voitto tiesi sitä, että illalla pelataan Turun nappula­liigaa 03 (TUNL T03) vastaan. Netta jälleen vauhdissa ja peli päättyi tasan 1 – 1. Peli oli kaikki­nensa tiukkaa vääntöä. Tässä vaiheessa mennään rankka­reihin, jotta saadaan voittaja selville. Josen ja Lauran tiukat potkut maaliin, vastustajan epä­onnistuminen ja Skyen torjuminen tiesi voittoa tästä pelistä ja näin pelaamme sunnuntaina sijoista 1 – 4. Riemu oli tytöillä rajaton. Parhaimmillaan voittaminen voi olla näin helppoa!

Iltapalalle, pesulle ja nukkumaan klo 23.

Sunnuntai 25.5.

Nyt olemme tilanteessa, että aamu­pala on syöty. Valmentajat ovat liikku­massa tyttöjen kanssa ja jojo pöydän äärellä kirjoit­tamassa tarinaa loppuun.

Lähdemme kohta pelaamaan Liedon Pallo vastaan (LIEPA) ja ennakko­viesti muilta joukkueilta on, että kova joukkue on meitä vastassa. Kova on meidänkin joukkue ja Maija kärppänä maalissa. Muutamia lieviä loukkaan­tumisia ja itkuja on ollut. Niistä on kuitenkin selvitty ihan hyvin. Näin ei huolta­jakaan ole saanut ihan toimeet­tomana olla. Nyt on peukut pystyssä, jotta nesteytykset ja rasvaaminen toimivat myös loppuun asti. Näin saatte tyttönne kotiin vähintään samassa kunnossa, kuin lähtiessämme turnaukseen.

Täytyy sanoa, että kova joukkue meitä oli vastassa eli LIEPA. Vastustajat olivat pitkiä tyttöjä, joiden jalat nousivat vaaral­lisen korkealle. Emme täten välttyneet loukkaan­tumisilta. Loppu­peli pelattiin vajaalla ja täten häviöhän tästä pelistä tuli.

Lähdimme siis toiveik­kaina pronssi­peliin TuToa vastaan. Hävisimme heille lauantaina 5 – 3, mutta nyt oli tavoitteena voittaa heidät ja täten saada turnauksesta pronssi­mitalit kaulaan koti­matkalle. Ilman vastoin­käymisiä ei tähän peliin päästy. Tytöt yrit­tivät parhaansa, mutta hävisimme tämän pelin TuTolle 3-1 ja näin jäimme turnauksessa neljänneksi.

Kaikesta huolimatta sijoitus oli tytöiltä hyvä suoritus. Mukana oli useampi kilpa­sarjan joukkue ja siihen nähden tytöt pelasivat todella hyvin. Kiitos Kaarina ja kotimatka alkoi meillä apein mielin! Neljäs sija ei tyydyttänyt tyttöjä alkuun­kaan. Katsotaan, miten seuraavassa turnauk­sessa käy!

Kesäkuu

Kesä

8

NJS:n Kesä Cup 8.6.2014

8.6.2014 18:30

Tämä sunnuntaiaamu alkoi hieman harmaana, mutta päättyi aurinkoisena. Kohta tiedätte miksi!

Lomalaisille nämä sunnuntaiaamujen aikaiset herätykset ennen klo 07.00 on vähän raskaita. Tai ei nyt lomallakaan tarvitse olla, niin voimaa tämän aamun herätys vaati varmasti meiltä kaikilta. Matkalla Klaukkalaan alkoi vesisade ja lämmittelyt tehtiinkin jo mukavan kesäisessä sateessa.

Ensimmäisenä vastustajana meillä oli Orimattilan Pedot (Opedot). Peli päättyi heidän kanssaan tiukasti tasan 1-1. Seuraavana vastassa olikin järjestäjäseuran joukkue NJS Tulitytöt, jonka kanssa pelattiin maaliton peli eli tasan 0-0. Edelleen pelit jatkuivat NJS:n kanssa. Vuorossa oli NJS:n T03 Tikkatytöt, jotka voitimme lukemin 2-1. Sen verran täytyy sanoa, että vastustaja teki maalin niin selvässä paitsiossa, mutta senkin kestämme. Eihän tuomarikaan kai ihan kaikkea voi nähdä?

Pelit jatkuivat ja vuorossa oli naapuriseuramme TuPS vihreä, jolle hävisimme 3-0. Hetkeksi tytöillä oli puhti poissa ja se näkyi tässä pelissä. Vuorossa oli päivän viimeinen ottelu ja se pelattiin Jokelan Kisaa vastaan. Sen voitimme hienosti 2-0.

Nyt päästään itse asiaan. Keli parani koko ajan aamun sateesta. Sateita ei saatu aamun lämmittelyiden jälkeen ja loppupäivä oli jo mukavan aurinkoinen, melkeinpä helteinen. Mielenkiintoista taas on se, että me voitimme ainoana joukkueena turnauksen voittajajoukkueen NJS Tikkatytöt. Päädyimme TuPSin kanssa tasapisteisiin, mutta kun hävisimme meidän keskinäisen pelin, niin täten jäimme pronssille. Tällä kertaa olimme siihen ihan tyytyväisiä.

Viimeisessä pelissä meillä ei loukkaantumisten takia ollut vaihtopelaajia. Onneksi valmentajat olivat kekseliäitä ja täten saimme joukkueellemme yhden vaihtopelaajan, Aten P06-joukkueesta. Lupa pyydettiin järjestäjiltä ja näin Atte pelasi näiden nuorten neitokaisten kanssa kuin ammattilainen konsanaan.

T02/03 NJS Kesä Cupissa 8.6.2014

Kiitos tytöt ja Atte. Yhteiskuva palkintojen jaon jälkeen Klaukkalan Urheilupuistosta.

Kesä

11

KoPSe Starat T02/03 Stadi Cupissa

11.6.2014 22:20

KOPSE T02/03 ja Tansanian Vito Malaika

Joukkueemme sai kunnian olla Tansanian Vito Malaikan ensim­mäinen vastustaja tämän vuoden Stadi Cupissa. Tämä iloinen kuva otettiin 0 – 0 pelin jälkeen Käpylän Urheilu­puistossa tiistaina 10.6.2014.

Saat esille suuremman version kuvasta näpäyttämällä kuvaa.

Kesä

14

Stadi Cup 2014

14.6.2014

Joukkueemme tytöt pelasivat itsensä Hesa Cupissa 2014 pronssi­sijalle. Viikko oli täynnä jännit­täviä ja vähän yllät­täviäkin otteluita! Palkintojen jaossa oli lauantaina 12.7.2014 osa tytöistä, osa lähti jo lomai­lemaan tai mökkei­lemään rankan peli­viikon jälkeen.

Pronssia T02/03:lle Helsinki Cup 2014:ssa.

Kuvassa vasemmalta: Silja, Laura, Anni, Ella, Erika, Iida ja Sylvia.

Heinäkuu

Heinä

4

Pallo vaihtui hetkeksi menopeliin!

4.7.2014 11:00

Pienen tauon jälkeen tytöille on maistunut jälleen treenaaminen. Tiukkaan treeni­viikkoon mahtuu myös paljon kivaa ja eri­laista teke­mistä. Sokevan Janin kätköistä löytyi mukavan näköisiä kaksi­pyöräisiä Segway-ajo­laitteita, joilla tytöt puikke­lehtivat valmentajien tekemää rataa pitkin. Helppoa on, kun tasapaino vain on kunnossa!

Segway-ajelua Sokevalla.

Treenien päätteeksi vielä mukavaa pelaa­mista sukka­sillaan ja pehmeällä pallolla.

Heinä

12

Hesa Cup 2014

12.7.2014

Joukkueemme tytöt pelasivat itsensä Hesa Cupissa 2014 pronssi­sijalle. Viikko oli täynnä jännit­täviä ja vähän yllät­täviäkin otteluita! Palkintojen jaossa oli lauantaina 12.7.2014 osa tytöistä, osa lähti jo lomai­lemaan tai mökkei­lemään rankan peli­viikon jälkeen.

Pronssia T02/03:lle Helsinki Cup 2014:ssa.

Kuvassa vasemmalta: Silja, Laura, Anni, Ella, Erika, Iida ja Sylvia.

Elokuu

Elo

31

Hopeaa Girls Cupissa 30.–31.8.2014!

31.8.2014 23:30

Girls Cup 2014

Girls Cup 2014 turnaus

Tiukkoja pelejä, jännittäviä hetkiä, loukkaan­tumisia, itkua, naurua, valmentajien neuvoja, rankkareita, auringon paistetta ja sopivasti syötävää ja juotavaa. Mm. tästä kaikesta koostui joukku­eemme T02/03 viikon­lopun Girls Cup –turnaus.

Hyvien ja voitok­kaiden pelien ansiosta pääsimme pelaamaan kahdessa päivässä yhteensä kuusi peliä. Viimeiset pari peliä olivat todella kovaa vääntöä ja jokainen tyttö joutui kentällä hoitamaan oman tonttinsa. Maaleja joukkueemme teki kaikkiaan 13 ja pippurinen maali­vahti Skye päästi taaksensa vain 2 maalia.

Tällä suorituksella KoPSe Starat pääsi hopealla. Hymyä ei hirveästi näkynyt, joten tiedetään, mitä tytöt ensi kerralla lähtevät tavoittelemaan. Tsemppariksi valmentajat valitsivat vikkelä­jalkaisen Nellin.

Elo

3

Lahden Masto Cup turnauksessa 1. – 3.8.2014

2.8.2014 20:30

Perjantai 1.8.2014

Perjantaina 1.8. suunnattiin Timon, Ramin ja Mikon autojen keulat kohti Lahtea ja Masto Cup –turnausta. Turnaus järjes­tetään nyt jo 11. kerran, joten perinteisestä turnauksesta on kysymys. Meidän ikä­luokassa joukkueita on 22 ja me kuuluumme lohkoon A, jossa joukkueita on 6.

Varsinainen turnaus alkaa vasta lauantaina 2.8., mutta joukkue­henkeä tultiin hakemaan jo näin perjantaina.

Perillä Salpauksen koulutus­keskuksessa meitä odotti kohtalaisen lämmin luokka­huone. Sinänsä se ei ollut yllätys kolmen helle­viikon jälkeen. Pedit pedattiin valmiiksi (nähtiin täten ajoissa, että kaikkien patjat täyttyivät) ja sen jälkeen noin kilo­metrin kävely­matka läheiselle rannalle. Hurja­päisimmät tytöt uskal­tautuivat hyppäämään hyppy­tornin ylimmältä tasolta, joka oli arvion mukaan noin 5 metriä.

Uinnin jälkeen suihkuun ja sen jälkeen pihalle ilta­palalle. Ilta­pala­pussissa jokaista tyttöä ja vetäjää odotti sämpylä, banaani ja pilli­mehu. Puolet joukkueesta jäi nälkäiseksi tämän ilta­palan jälkeen ja niinpä valmentajat Mikko ja Rami sekä huoltaja Timo suuntasivat juusto­burgereiden ostoon. Hampurilaisten jälkeen päästiin hampaiden pesuun ja rauhoittumaan, mikä tuntui olevan harvinaisen vaikeata klo 22.15.

Aamulla on herätys klo 06.30, joten siksi aika­taulun kanssa ei voinut antaa myöten. Kirjoit­telen tätä tarinaa luokka­huoneessa ja klo on nyt 22:34 ja edelleen sieltä täältä kuuluu supinaa. Tytöt ovat harvinaisen levottomia pedeissään, mikä johtuu varmastikin tästä lämmöstä. Itsellä­nikin hiki valuu ja en tee muuta kuin kirjoitan koneella.

Tässä kuitenkin perjantai-illasta pari kuvaa ja ei muuta kuin hyvää yötä.

Ilottelua rannalla ennen turnausta. Eväiden syöntiä pihalla.

Lauantai 2.8.2014

Herätys klo 06.40. Hieman oli annettava tytöille armon­aikaa, koska illalla viimeiset tytöt nukahtivat kohtalaisen myöhään. Klo 07.00 jälkeen oltiin heti aamu­palalla ja klo 08.00 jälkeen Mukkulan kentällä valmis­tautumassa klo 09.00 alkavaan peliin.

Valmistautumassa peliin.

Ensimmäisenä vastustajana oli Tampereen Pallo-Veikot, joka voitti meidät tiukasti 1-0. Seuraava peli olikin Mukkulan lämpöisessä ja hieman tunkkaisessa kuplassa. Siellä vastassa oli Malmin Pallo­seura, jonka kanssa pelattiin tasan 1-1.

Sitten lähdettiin liha­pullille ja sen jälkeen valmistauduttiin kolmanteen peliin, joka oli Kotkan Työväen Palloili­joita vastaan. Tämä peli päättyi 0-0 ja päivän viimeinen peli pelattiin järjestäjä­seuraa FC Kuusysiä vastaan. Tämä peli oli oikea voitto tytöille. Tiukkaakin tiukempi peli päättyi 2-2. Loukkaantumisia tuli tässä kovassa pelissä paljon, mutta onneksi mitään suurempaa vahinkoa ei tullut kenellekään. Kyyneleet ovat kuivuneet!

Kovan päivän jälkeen ei muuta kuin uimaan. Sitä tytöt tuntuivat odottavan. Illalla mentiin jäätelö­ostoksille läheiseen Siwaan. Sen jälkeen tehtiin mukava kävely­retki läheiseen ja viehät­tävään puistoon ja Vesi­järven satamaan. Sitten oltiinkin jo valmiita unten maille.

Yhteiskuva lauantai-illan rennolta kävelyretkeltä! Kukaan ei muuten pudonnut veteen.

Mukavasti on mennyt. Voisin kuvitella, että ensi yönä nukuttaa kaikkia ja kovasti. Siitä kuulemme sitten myöhemmin. Sunnuntaina saadaan nukkua ainakin tunti pidempään, eli jojokin klo 07.00 asti, sitten lähden suihkuun ja nautin rauhallisesta aamu­hetkestä ennen kuin herätän teidän kullannuput.

Sunnuntai 3.8.2014

Herätys aikaistuikin hieman, kun meidän piti hoitaa tavaroiden pakkaaminen ennen ensimmäistä peliä. Tuntui, että kaikki nukkuivat toisen yön kuitenkin paremmin kuin edellisen yön, mikä oli hyvä asia. Edessä oli neljä tiukkaa peliä.

Alkusarjan viimeinen peli oli aamulla Hämeen­linnan Pallo­seuraa vastaan. Peli päättyi tasan 1-1. Edellisenä päivänä oli jo tasapelejä liikaa, mikä tiesi sitä että mitali­peleihin ei tällä kertaa päästä. Tämän ei annettu kuitenkaan häiritä. Meidän sunnuntai­päivän tavoitteena oli pelata super­hyvin TIPS mustia vastaan. Tämä tavoite onnistui. Varsinainen peliaika päättyi tasan 0-0, joten pääsimme rangaistus­potkuihin. Tähän vaativaan tehtävään suostuivat Jose (alkaa olla jo veteraani näissä vedoissa), Laura (veteraani myös), Netta ja Ronja. Kaikki tytöt onnistuivat täydellisesti. Potkut päättyivät meidän hyväksi 4-3. Jännitystä oli kyllä koko rahan edestä.

Seuraavat kaksi peliä olivatkin meille kovin työläitä. TIPS-peli ja lämmin halli vei mehut tytöistä, joten seuraavat pelit hävittiin: toinen AC Kirkko­nummea vastaan 4-0 ja toinen Kouvolan Susia vastaan 4-1. Toki joukkueiden tasokin koveni koko ajan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tytöt pelasivat erittäin hyviä pelejä. Sijoituksemme oli 12 (joukkueita siis 22). Minä en edes yritä analysoida pelejä sen tarkemmin, siihen ei taitoni riitä. Riittää siis, kun uskotte minua. Kuulin tämän valmentajien suusta, joten ei tämäkään oma juttuni ollut!

Tämän turnauksen tsemppari­palkinnon sai Ronja S, hyvä Ronja!

Meillä oli Masto Cupissa mukana TIPSistä Kopseen siirtynyt Ronja 'Rontti' Alander. Tuntui, että hän on ollut joukkueessamme jo pidemmän aikaa. Hän on sopeutunut tyttöjen joukkoon jo nyt erittäin hyvin ja on meille erittäin hyvä vahvistus. Terve­tuloa joukkoomme Rontti!

Kiitos myös Riikalle mehuista ja väli­pala­kekseistä. Ne olivat joukkueelle tarpeen. Hieman haasteita aiheutti pelien tiukka aikataulu ja ruokailut, jotka eivät ajalli­sesti osuneet ihan nappiin joka kohdassa, siksi tämä pieni purtava oli tytöille hyvä energia­lisä.

Jos saatte tytöiltä palautetta (positiivinen ja negatiivinen), joka meiltä joukkueen vetäjiltä on jäänyt kuulematta. Kertokaa. Tarkoituksemme on myös ottaa opiksi joka turnauksesta ja tehdä täten oma osuutemme paremmin ja huomioida asioita jatkoa varten. Puitteet tulevat järjestäjältä, mutta asioihin, joihin voimme vaikuttaa, niin yritämme parhaamme.

Nyt ei muuta kuin nautitaan vielä ihanista kesäisistä keleistä.

KOPSE liput liehumassa.

Syyskuu

Syys

16

Pakila Cup 2014, HPS-Areena 13. – 14.9.

16.9.2014 13:40

Aurinkoinen syys­viikonloppu vietettiin mukavissa merkeissä Pakilassa HPS Areenalla tiukkojen ja tasaisten pelien merkeissä. Pelejä kertyi kaiken kaikkiaan 6 ja peli­aikakin oli hyvä eli 2x20 min. Kopse T02/03 joukkueesta mukana tällä kertaa tässä lopulta yllättä­vänkin kova­tasoisessa haaste­tason turnauk­sessa olivat Martta, Silja, Skye, Ronja, Sylvia, Rontti, Mette, Eerin, Karkki, Aino, Jose ja Maija. Sekä lisäksi sunnun­tain peleissä lauan­taina loukkaan­tuneita pelaajia sijaistivat Nelli ja Anni. Unohtamatta tieten­kään valmentaja Ramia tai huoltajia Timoa ja Markoa, joilla riittikin töitä, välillä jopa sairaan­kuljetusta Peijakseen. Erittäin tärkeä rooli oli toki myös kannustus­joukoilla, joita oli paikalla sankoin joukoin!

Ensimmäinen peli pelattiin isäntä­joukkuetta HPS:ää vastaan voitok­kaasti 2 – 3, tyttöjen peli kulki heti alusta asti hienosti ja maalipaikkoja oli jopa varaa muutama hukatakin. Seuraava, välillä melko kiivas­henkinenkin ottelu VJS T03/04 joukkuetta vastaan pelattiin tasan vastus­tajien pienestä koosta ja hurjasta nopeudesta huolimatta. Illan viimeisessä pelissä jo tuttuja Viikkareita vastaan tytöt joutuivat taipumaan niukkaan 1 – 0 tappioon ja tästä syystä seuraavan päivän sijoitus­peleihin lähdettiin lohkon kakkosena. Vastassa aamulla siis toisen lohkon kolmonen JäPS valkoinen.

Sunnuntain ensimmäinen peli ratkaisi sen, pelataanko sijoista 1-4 vai 5-8. Lauantaina loukkaan­tuneiden tilalle pelaamaan saapuivat siis myös Nelli ja Anni ja päivään lähdettiin luotta­vaisin ja iloisin mielin. Turnaus jatkui tasaisena ja varsi­nainen peli­aika päättyi tasa­peliin. Rankka­reiden vetämiseen löytyi jälleen vapaa­ehtoisia ja jännitys katsomossakin nousi taivaisiin. Pilkun paikan epäiltiin olevan hieman liian lähellä maalia, mutta toisaalta yhtä lähellä se oli vastusta­jallekin eli mukisematta piti niellä se, että rankka­reilla pudottiin alempaan loppu­sarjaan. Toisaalta kaikki tavoitteet oli jo tässä vaiheessa saavutettu, jopa ylitetty ja jokainen tyttö oli pelannut hienon turnauksen. Päivän toinen peli pelattiin jälleen HPS:ää vastaan, tällä kertaa voitok­kaasti 0 – 2 ja viimeisessä pelissä saimme vastaamme jälleen pieni­kokoisen, taitavan ja nopean VJS T04/03 joukkueen. Raskaan viikon­lopun jälkeen jalat painoivat jo, mutta jostain löytyi kova tsemppi rutistaa vielä se turnauksen viimeinen voitto ja peli päättyi KoPSen hyväksi lukemin 3 – 2. Sijoitus siis hienosti 5.

Kaiken kaikkiaan turnaus oli todella onnistunut, tytöillä oli hieno tsemppi läpi koko turnauksen ja hauskaakin näytti olevan. Valmennus laittoi tytöt koville, alku­lämmöt vedettiin joka välissä täysillä, tyttöjen nähtiin tekevän jos jonkin­laista kuper­keikkaa, keräävän tötsiä ja tsemppi­huudot kaikuivat välillä yli varsinaisten peli­kannustus­tenkin. Kannustus­joukot olivat koko ajan pelissä mukana täysillä ja KoPSe-lippu liehui, jopa läpi yön. Mukana turnauk­sessa oli konkareita, jotka jo rutiinilla vetivät läpi turnauksen, mutta etenkin uusien pelaajien hieno kehitys peli peliltä oli kaikkien nähtävillä. Jokainen tyttö antoi kaikkensa ja se näkyi tuloksissakin. Ennen kaikkea kaikilla näytti olevan mukavaa! Tsemppari meni tällä kertaa Metelle, joka puursi puolustuksessa kuin vanha tekijä konsanaan.

Pakila Cup 2014

Lokakuu

Loka

20

Terveisiä Vesteråsista!

20.10.2014 23:00

KoPse Starojen ensimmäinen ulkomaanmatka suuntautui Västeråsiin, Ruotsiin 16.-20.10.2014. Matkaan lähti lähes koko joukkue: 16 tyttöä, 4 vetäjää, joukkueemme tuleva jojo, muutamia vanhempia ja sisaruksia.

Yhteiskuva

Yhteiskuva

Matkaan lähdettiin kahdella joukkueella ja perillä varmistui, että pelaajia pystyttiin peluut­tamaan ristiin, mikä helpotti kovasti. Kun valkoinen joukkue pärjäsi hienosti (pääsi ylempään jatko­peleihin), niin sitten ei enää ristiin­peluuttaminen ollutkaan sallittua. Vastustaja teki protestin ja täten järjestäjä ei ottanut tässä kohtaa enää vastuuta itselleen luvatusta 'oikeudesta'.

Täten pelit loppuivat valkoisilta ennen aikojaan, koska olisimme joutuneet pelaamaan ilman maali­vahtia ja vajaalla. Ei muuta kuin suihkuun, syömään ja kohti Tukholmaa ison kauppa­keskuksen kautta.

Matkan aikana ehti tapahtua ja sattua. Ikävimmät asiat ovat tietenkin loukkaan­tumiset. Niistä selvittiin kun reippaat tytöt, Silja ja Laura, toipuivat hyvin. Pelit pelattiin todellisella 'peruna­maalla', kuvat kertovat enemmän.

Tutustuminen pelikenttään perjantaina.

Tutustuminen pelikenttään perjantaina.

Västeråsin keskustan First Hotel Plaza oli ilahdut­tava kokemus, kylpy­huoneessa oleva amme oli monien ihanuus. Tytöt saivat liikkua ryhmissä niin laivalla kuin hotellissa. Matkalla toki valvot­tiinkin ja perheet saivat kotiin väsyneitä pelaajia. He ovat todellisia matkalaisia!

Pelitilanne.

Pelitilanne

© 2019 Korson Palloseura ry — 28.04.2019 19:31 (fi)